Halvårsregnskab: God udvikling i Sparekassen Kronjylland

Mere end 3.000 flere kunder og godt resultat i første halvår

Sparekassen Kronjylland har haft et godt første halvår af 2024. Det viser sig også i halvårsregnskabet, som både byder på et godt resultat og understreger Sparekassen Kronjyllands fortsatte stærke vækst. I første halvår har Sparekassen Kronjylland således fået mere end 3.000 flere kunder i dens prioriterede segmenter.

- Vores model med at fastholde den personlige rådgiver, der oprigtigt interesserer sig for kunderne, er en stor del af årsagen til væksten. Det knytter kunderne tættere til os, og vi oplever også, at mange af de nye kunder kommer på anbefaling fra vores eksisterende kunder, fortæller adm. direktør Klaus Skjødt.

Det er dog ikke kun væksten, han er tilfreds med. Det er han også med halvårets resultat før skat, der viser et overskud på 484 millioner kroner mod 497 millioner kroner for samme periode sidste år.

- Selv om der er en lille tilbagegang, er det et meget tilfredsstillende resultat. Det er særligt på boligområdet, der har været lidt lavere aktivitet i samfundet, og det smitter naturligt af på vores gebyrindtægter. Samtidig har vi investeret betydeligt i fremtidig indtjening, fordi vi hele tiden skal gøre Sparekassen stærkere i fremtiden. Vi tænker derfor hele tiden langsigtet, understreger Klaus Skjødt, der forklarer, at det her gør en stor forskel at være en garantsparekasse.

- Det betyder, at vi ikke har ejere eller aktionærer, der kræver et bestemt afkast. I stedet kan vi fokusere på kunderne og langsigtede investeringer.

Som eksempler på det nævner han nye afdelinger i Hillerød og Vejle samt omfattende renoveringer af en lang række af Sparekassens øvrige afdelinger.

- Vi tror på, at den fysiske afdeling fortsat har en betydning for mange. Derfor skal rammerne for både kunder og medarbejdere være gode og matche de behov, der er i dag. Det gælder ikke mindst gode mødelokaler, der skaber en god ramme for den personlige og nærværende rådgivning, som i meget høj grad bliver efterspurgt, fortæller Klaus Skjødt.

Han oplever også stor opbakning til netop garantmodellen. Alene det seneste år er garantkapitalen steget med mere end 100 millioner kroner, og da den enkelte garant højst kan indskyde 100.000 kroner, er det mange nye garanter, der hele tiden kommer til.

Sparekassen Kronjylland er da også solid, hvis man kigger på kapitaltallene. Kapitalprocenten er øget til 24,5 procent, og selv når man indregner diverse buffere, er overdækningen på 9,3 procentpoint, hvilket svarer til 2,7 milliarder kroner.

- Kunder, medarbejdere og samfundet skal altid være helt trygge ved Sparekassens soliditet, derfor ser vi konstant fremad og er forsigtige. Vi ved også, at der hele tiden kommer nye krav fra myndighederne, så det er afgørende for os, at vi kan leve op til både dem og kundernes behov for finansiering. Der ligger vi på et meget komfortabelt niveau, og det skal vi også, understreger Klaus Skjødt.

For hele året forventer Sparekassen Kronjylland et resultat før skat på mellem 800 millioner og 900 millioner kroner.

Klik her og læs hele halvårsregnskabet

Se hovedposter her